Theater

Georganiseerd door:

Kulturhus Holten

date vrijdag 18 november 2022
date 20:00 uur
date Kulturhus Holten - Reggeborgh Theater
coin € 16,00
Bestel tickets
Tickets via deze site of bij het Infopunt in het Kulturhus tijdens openingstijden.

Amsterdams Kleinkunst Festival
Finalistentournee 2022

Drie artiesten voor de prijs van één! Dat kan alleen met het Amsterdams Kleinkunst Festival. We zijn dan ook verheugd om ook dit jaar het publiek kennis te laten maken met de nieuwste generatie kleinkunstenaars en cabaretiers.

 

Na een intensieve voorselectie, masterclasses, een landelijke try-out tournee, halve finales en de zinderende finale, presenteert het Amsterdams Kleinkunst Festival de drie finalisten van de AKF Sonneveldprijs 2022: Valentina Tóth, Collin Edson en Britt van Tooren.

 

De getalenteerde AKF-finalisten staan te trappelen om het Holtense podium te beklimmen en hun finaleprogramma te tonen vol humor, ontroering en verrassing!

 

Collin Edson 

Als eerste is dat Collin Edson. Een veelzijdig, dynamisch en multidisciplinair cabaretier. In zijn voorstelling TATA STIMA staat het thema identiteit en verlies centraal. Een viering van het leven en een ode aan zijn vader komen in harmonie voorbij. De charme van Collin? Hij gaat met het publiek graag in gesprek.

 

Valentina Tóth

Actrice, theatermaker en muzikante Valentina Tóth brengt in de voorstelling Wildbloei ook een ode. En wel aan de hysterische vrouw. Met een mix van opera, musical, kleinkunst en klassieke muziek bezingt en bespeelt ze dit type vrouw. Ze vliegt van personage naar personage; onder andere een femme fatale, een vrouw die dolgraag body positive zou willen zijn, een mislukte K3 auditie en een natuurramp in hoogsteigen persoon passeren de revue.

 

Britt van Tooren

De derde finalist, Britt van Tooren studeerde in 2020 cum laude af aan de opleiding Muziektheater aan het ArtEZ conservatorium. Waar ze haar gevoeligheid altijd heeft gezien als zwakke plek, begint ze langzaam in te zien dat de wereld al een overschot heeft aan hardheid. De maatschappij heeft honger naar donzige zielen. Ze is dan ook een groot voorstander van huilen in het openbaar en ervan overtuigd dat zachte karakters het altijd winnen.

Terug naar overzicht

Misschien ook interessant?

23 september 2022
Lees meer

Goeie Tukkers zijn geen Motherfuckers

Theater