date zaterdag 27 november 2021
coin Toegangsbewijs: € 15,75

Amsterdams Kleinkunst Festival
Finalistentournee 2021

Na een intensieve voorselectie, Keep an Eye Masterclasses, een landelijke try-out tournee, halve finales en de zinderende finale, presenteert het Amsterdams Kleinkunst Festival de drie finalisten van de AKF Sonneveldprijs 2021: Noob met Isabelle Kafando en Laura Bakker (winnaar AKF 2021 en Publieksprijs), Farida Laan (Shaffy Cheque) en Ramon Chatrer.

Noob
De winnaars van AKF 2021, Laura Bakker en Isabelle Kafando, weten het publiek met hun gekte steeds een andere richting op te duwen. De jury zag
‘een ontroerend komisch duo dat opvalt met soms schaamteloze teksten en het snelle schakelen tussen verschillende rollen en scènes.’

De Theaterkrant schrijft dat het duo de platheid niet schuwt, maar er altijd net op tijd een slimme en soms puur aandoenlijke slinger aan
weet te geven.

Volkskrant prijst Noobduo Kafando en Bakker om ‘hun voorstelling vol schrijnende humor’

Farida Laan
Farida Laan was lange tijd danseres en cartoonist. Ze was de stilte van haar atelier zat, gooide haar schilderijen weg en schreef een theaterprogramma. Haar personage speelt zich af in een bunker en bos waar ze krankzinnige figuren en dieren aantreft.

Over Farida Laan schrijft NRC - ‘Een waterval aan buitenissige personages’

Ramon Chatrer
Cabaretier Ramon Chatrer wordt naast zijn voorstelling vooral geroemd om zijn mooie diepe stem waarmee hij prachtig zingt op knap gecomponeerde nummers met mooie melodieën en harmonische wendingen.

Volgens het Parool heeft Ramon Chatrer ‘een dijk van een stem’

De getalenteerde AKF finalisten staan te trappelen om het Holtense podium te beklimmen en hun finaleprogramma te tonen vol humor, ontroering en verrassing!

Het AKF festival is een succesvolle kweekvijver. Onder meer Claudia de Breij, Van der Laan & Woe, Lonneke Dort, Yentl en de Boer, Stefano Keizers, Daniëlle Schel, Glodi Lugungu en Rosa da Silva waren finalist tijdens eerdere edities.

29 januari 2022

De Meisjes met de Wijsjes