date 7 maart 2020
coin € 15,50

André Manuel
DREEJKLEZOEW

In zijn nieuwste solovoorstelling duikt André Manuel in de gitzwarte en toch ook meer dan dartele geest van DREEJKLEZOEW, de even geliefde als verguisde mythische Twentse clown die al sinds de ontdekking van de hemel door de Nedersaksische geschiedenis dendert als Herman Finkers on speed. DREEJKLEZOEW is een politiek incorrecte hork, een mensonvriendelijke sater, de Kaffer der Lage Landen, een duivelskind. Een buitengewoon onfatsoenlijk mens.

LET OP: In verband met de maatschappelijke onrust die is ontstaan rondom alleen al de aankondiging van deze voorstelling zijn er volgens Manuel overal in de theaters in dit land nog meer dan voldoende kaarten beschikbaar. En zo ziet DREEJKLEZOEW dat graag. Want hij is niet voor niks het exact tegenovergestelde van het succesverhaal.

Tubantia – ‘De gretigheid waarmee Manuel een tirade afsteekt in een mix van Duits, Nederlands en wat hem verder aan talen ten dienste staat levert een cartooneske scène op. Als hij deze even moet onderbreken om adem te halen en het applaus uit de zaal klatert, springt hij op, roept ‘ICH BIN NOCH NICHT FERTIG, JA!’, en tiert zo weer verder. Ongemeen goed!’

Volkskrant – ‘Een slim gestructureerd, maar ook lekker rumoerig programma’