Theater

Georganiseerd door:

Kulturhus Holten

date vrijdag 17 maart 2023
date 20:00 uur
date Kulturhus Holten - Reggeborgh Theater
coin € 15,50
(plus kosten per order: € 1,25)
Uitverkocht

Andre Manuel
De Zieke Geest

De mens, het blijft een raadselachtig wezen. Want waarom kiest de één voor een carrière als pornoacteur terwijl de ander niet verder komt dan een keertje voorzichtig masturberen bij de nieuwste Wehkamp gids.

 

En hoe komt het dat het altijd mannen zijn die een baantje als seriemoordenaar ambiëren terwijl alle vrouwen niet verder komen dan een rolletje als slachtoffer? Hoe wordt een mens oorlogsmisdadiger en hoe wordt een mens een vredesengel? Wat is het verschil tussen een clown en een president? Bestaat er goed zonder kwaad? Is zwart mogelijk zonder wit? En wat doen we met al het grijs?

 

Allemaal vragen waarop Manuel een antwoord gaat vinden. In De Zieke Geest. Deel 1 van een nu al legendarisch drieluik. Later volgen nog Het Goddelijke Lichaam en De Eenzame Ziel. Maar dat komt nog. Nu eerst De Zieke Geest. Manuel’s 18e programma. Eindelijk volwassen!

 

Het Parool - ’Voor de slechte verstaander mag het lijken alsof Manuel alleen rücksichtslos om zich heen slaat, maar er ligt altijd persoonlijk of maatschappelijk engagement aan ten grondslag.’

 

Theaterkrant - ‘Misschien wel de enige echte diehard cabaretextremist op dit moment. In zijn liedjes voel je de warmte wat beter, die wat meer verborgen zit onder zijn harde grappen.’

Terug naar overzicht

Misschien ook interessant?