Expositie

date 10 december 2019
t/m 28 februari 2020
date 10:00 uur
date

Carin van Hout

Carin is 69 jaar en heeft dus alle tijd om zich te wijden aan haar passies. Vanaf 2009 tekent en schildert zij weer enthousiast, vooral met acrylverf. Dit materiaal blijft haar steeds weer verrassen. Andere, oudere, liefdes zijn keramiek en tassen ontwerpen en maken.

Haar creativiteit dankt zij vooral aan haar vader, die een creatief beroep had. Carin werkte 30 jaar binnen m.n. het basisonderwijs en behaalde aanvullend o.a. de lesbevoegdheden Tekenen, Kunstgeschiedenis (aan de Rietveld Academie) en Handenarbeid. Vanuit die interesse was zij ook geruime tijd oprichter / eigenaar van De Creatieve Duizendpoot in Zaandam, een winkel in kunstenaarsbenodigdheden met cursussen, galerie etc.

In haar jonge jaren volgde Carin twee jaar les in modeltekenen aan de St. Joost Academie en de laatste jaren heeft ze dit plezier weer aangescherpt.

In de Tuinstraat 2 te Holten exposeert zij een aantal schilderijen in acryl en pastel. Kleur, beweging en een verhaal vertellen, is wat haar boeit. Het werk is vooral (sur)realistisch, en herkenbaar. Natuur, muziek, dans, portret / model. “Ga gewoon kijken en genieten van wat u ervaart”, zegt Carin.

Carin is met haar partner kort geleden vanuit Almere naar Holten verhuisd; de naam "Atelier Hollywood" heeft zij meegenomen. Carin is lid van de VHBK.
Terug naar overzicht

Misschien ook interessant?