Drive-in bioscoop

Georganiseerd door:

Kulturhus Holten

date zaterdag 5 september 2020
date 20:30 uur
date Achter het station - Drive-in bioscoop
coin : € 0,00
Bestel tickets
Tickets via deze site of bij het Infopunt in het Kulturhus tijdens openingstijden.

De Beentjes van Sint-Hildegard

We gaan iets unieks voor Holten organiseren: Een drive-in bioscoop! Op een groot scherm in het weiland achter het station vertonen we een aantal avonden de mega succesvolle film 'De Beentjes van Sint-Hildegard'. Nadat er maar liefst 200 auto's zijn opgesteld en de zon achter de beuken van het Beukenlaantje is verdwenen, starten wij de film. Deze kun je heerlijk relaxed vanuit je auto bekijken. Het geluid hoor je via je eigen autoradio. Een mooiere setting voor deze film uit onze eigen streek kun je toch niet bedenken?!

Bij het bekijken van de film wil je natuurlijk wat te knabbelen hebben. Daarom heeft bakker Nijkamp een box met heerlijke hapjes samengesteld, die je als optie met het ticket kunt meebestellen. Drankjes kun je zelf meenemen.

Je mag het terrein alleen in een auto betreden. Heb je geen auto maar wel een rijbewijs? Huur dan een elektrische Toektoek. Ook deze kun je als optie bestellen bij de aanschaf van een ticket. 


Een aantal zaken die je vooraf moet weten!

(laatst gewijzigd op 3-8-2020

  • I.v.m. zichtlijnen en de Corona-richtlijnen raden wij je aan om met niet meer dan 2 personen uit hetzelfde huishouden per auto naar het evenement te komen. Ook tijdens dit evenement geldt dat je 1,5 meter afstand moet bewaren tot personen die niet uit hetzelfde huishouden komen. Wij zullen op naleving daarvan toezien.
  • De film wordt zonder pauze vertoond en duurt ca. 105 minuten.
  • Wij verzoeken je om toiletbezoek thuis te plannen. Indien het niet anders kan, zijn er beperkte toiletvoorzieningen aanwezig. Deze worden uiteraard goed schoon gehouden. 
  • Huur je een Toektoek? Deze dien je zelf op te halen en te retourneren bij De Koff aan de Fabrieksweg 12 in Holten. De bestuurder dient in het bezit te zijn van een rijbewijs. Een Toektoek heeft geen radio dus neem zelf een portable FM-radio mee!
  • De enige weg om het bioscoopterrein op te rijden is via de spoorwegovergang 'Valkenweg' en vervolgens de Groeneweg in te rijden. Verkeersregelaars zullen dit in goede banen leiden. Wij streven ernaar om de film om 20.30 u. te starten, maar het is uiteraard afhankelijk van hoe snel we alle auto's goed opgesteld krijgen. Zorg er daarom aljeblieft voor dat je rond 19.30 u. aansluit in de rij.
  • Neem indien mogelijk een zo laag mogelijke auto mee om de zichtlijnen voor iedereen ideaal te houden. Heb je een auto die naar ons oordeel te hoog is? Dan stellen wij je op aan de buitenzijden van het terrein.
  • Hou er rekening mee dat het in september snel kan afkoelen na zonsondergang. Dus neem warme kleding mee. Je mag de auto niet stationair laten lopen tijdens het evenement.
  • We leven in onzekere tijden waarbij richtlijnen en regels elk moment kunnen veranderen, waardoor wij geen vergunning krijgen voorhet evenement in deze vorm. Het is mogelijk dat dit tot gevolg heeft dat we dit evenement moeten annuleren/uitstellen of in aangepaste vorm moeten organiseren. Ook het weer kan roet in het eten gooien. Wij verzoeken je daarom met klem om de informatie op deze site vlak voor aanvang van het evenement nogmaals te bekijken.

Het verhaal

Jan is 35 jaar getrouwd met Gedda. Gedda houdt zóveel van Jan dat hij het er benauwd van krijgt. Ze ziet het huwelijk als een vorm van begeleid wonen. De beentjes van Sint-Hildegard is een komisch drama over het los willen breken uit vastgeroeste patronen.

Als hij een glas van tafel wil pakken is zij hem al voor en reikt hem het glas aan. Daarnaast bepaalt ze zijn kleding, vriendschappen, vakanties en al hun andere bezigheden. In een poging meer ruimte te krijgen maakt Jan dermate rare sprongen dat hij zijn huwelijk letterlijk in een gesloten afdeling ziet veranderen. Dochter Liesbeth zit met haar afgepaste en jaloerse vriend in eenzelfde schuitje als haar vader. In De beentjes van Sint-Hildegard nemen ze hun partner onder de loep en rijst de vraag: hoeveel liefde is te veel liefde?

Alle leeftijden

Terug naar overzicht

Misschien ook interessant?

3 september 2020
Lees meer

De Beentjes van Sint-Hildegard

Drive-in bioscoop
4 september 2020
Lees meer

De Beentjes van Sint-Hildegard

Drive-in bioscoop
2 september 2020
Lees meer

De Beentjes van Sint-Hildegard

Drive-in bioscoop