Kunst & Cultuur Holten

Tarief voor donateurs van K&C: € 10,00

Evert Jan Geerdes
Architecte en designer Eileen Grey

De Ierse Eileen Grey (1878-1972) wordt gezien als een van de grondleggers van het modernisme. Ze volgde een opleiding aan de Slade school of Fine Art en maakte vele reizen voor ze zich in 1907 in Parijs vestigde. Met haar opvallende kamerschermen, tapijten en meubelen was ze haar tijd ver vooruit. In 1913, toen haar werk werd tentoongesteld op de Salon des Artistes Décorateurs, kreeg zij meer bekendheid. In 1925 ontwierp ze villa E 1027 aan de Franse Rivièra, een prachtig voorbeeld van modern, tijdloos design. Na de tweede wereldoorlog raakte Grey in de vergetelheid, maar inmiddels bestaat er wereldwijd erkenning voor haar werk. Evert Jan Geerdes laat je kennismaken met een bijzondere vrouw en haar bijzondere creaties.