Expositie

Georganiseerd door:

Stichting Collectie Nagelhout

date maandag 12 juni 2023
t/m donderdag 21 september 2023
date Kulturhus Holten - Kulturhus Holten

Expositie 'Het gaat om mensen'
De keuze van Arco Hofland

Voor de samenstelling van de zomer-expositie in de Nagelhoutzaal van het Kulturhus Holten is Arco Hofland, van 2010 tot beging dit jaar burgemeester van Rijssen-Holten, de gast-conservator. “Het gaat om mensen”, zegt Arco Hofland. “Mensen maken het leven vaak mooi, soms moeizaam en oneerlijk. Ik vind het een morele plicht om optimist te zijn en steeds het goede te zoeken in de mens”.

In de werken die hij heeft gekozen voor deze tentoonstelling staan twee thema’s centraal: mensen en landschappen. Uit zijn eigen collectie zijn twee werken uit 1944 te zien van de cineast Bert Haanstra, die in Espelo heeft gewoond.
Indringende werken waar de ogen van de man en de vrouw langs je heen kijken.

Uit de Nagelhoutcollectie zijn veel landschapen te bewonderen en zien we naast berglandschappen veel werk over Holten. “De Nagelhoutcollectie is en blijft een prachtige verzameling waar Holten trots op mag zijn”, aldus Arco Hofland.

De expositie is van 12 juni tot en met 20 september a.s. gratis te bezoeken. De Nagelhoutzaal is geopend op maandag tot en met vrijdag van 11.00 tot 17.00 uur en op zaterdag van 11.00 tot 13.00 uur (in juli en augustus op zaterdag gesloten).
Terug naar overzicht

Misschien ook interessant?