Expositie

Georganiseerd door:

Stichting Collectie Nagelhout

date woensdag 26 januari 2022
t/m zaterdag 21 mei 2022
date Kulturhus Holten - Kulturhus Holten

Kees Stoop in retrospectief

Op 18 december werd de expositie bestaande uit werk van Kees Stoop in aanwezigheid van een –in verband met de coronamaatregelen- klein aantal genodigden officieel geopend. De volgende dag ging de lockdown in, die uiteindelijk ruim 5 weken zou duren. Maar die lockdown is gelukkig ten einde, het Kulturhus is weer open en dat geldt dus ook voor deze expositie in de Nagelhoutzaal.

 

De expositie is samengesteld door de Kees Stoop Stichting, die de uit meer dan 1500 werken bestaande nalatenschap beheert van de in 2019 overleden Holtense kunstenaar. Er is zoveel werk en van zo’n enorme kwaliteit, dat het Rijksmuseum Twente in 2023 een grote solotentoonstelling van Kees Stoop heeft gepland.

 

De expositie in de Nagelhoutzaal van het Kulturhus is gratis te bezichtigen op maandag tot en met vrijdag van 11 tot 17 uur en op zaterdag van 11 tot 15 uur.

 

Ter gelegenheid van deze expositie is ook een boek uitgekomen, “Kees Stoop, leven en werk” door kunsthistoricus, recensent en journalist Koen Kleijn. Dit boek is te koop bij de lokale boekhandel Primera.

Terug naar overzicht

Misschien ook interessant?