Activiteit

date vrijdag 22 april 2022
date 19:30 uur
date Kulturhus Holten - Reggeborgh Theater
coin Toegangsbewijs normaal tarief & Donateurs: € 10,00

Toegangsbewijs Donateurs: € 10,00
Bestel tickets
Tickets via deze site of bij het Infopunt in het Kulturhus tijdens openingstijden.

Ladies Night
Lezing René Cornelisse en Tassenbeurs

De tas: een alledaags gebruiksvoorwerp met een rijke geschiedenis. René Cornelisse werkte 15 jaar voor het Tassenmuseum aan de Herengracht in Amsterdam en neemt je vanavond mee op een boeiende reis langs de ontwikkeling van de tas.

Aan bod komen niet alleen het ontstaan en de functie van de tas van de late middeleeuwen tot vandaag, maar ook de sociaal-maatschappelijk ontwikkelingen en alle modegrillen die van invloed zijn geweest.

René laat tijdens zijn presentatie veel voorbeelden zien uit de 4000 tassen tellende collectie van het voormalige museum.

Aansluitend vindt de Eerste Holtense Tassenbeurs plaats in de hal van het Kulturhus. Zin in een andere tas? Wees er dan bij, voor een prikje pak je een gaaf exemplaar mee. Bijzondere tassen worden bij opbod verkocht tijdens de veiling.

De opbrengst komt ten goede aan de ‘Kunstenmakertrofee’, het kunstproject dat de Stichting Kunst & Cultuur organiseert in samenwerking met de vier Holtense basisscholen.

Vanaf 19.30 uur is het complete aanbod aan tasjes te zien in de hal van het Kulturhus. De lezing begint om 20.00 uur en vervolgens vinden om 21.00 uur de beurs en de veiling plaats onder het genot van een heerlijk hapje en een sprankelend drankje. Wil je tassen inbrengen voor de beurs of veiling? Graag!
Terug naar overzicht

Misschien ook interessant?