Georganiseerd door:

Kulturhus Holten

date donderdag 17 december 2020
t/m vrijdag 26 februari 2021
date 10:00 uur
date

Oude beroepen en verdwenen winkels in Holten

Vanaf 17 december a.s. exposeert de Oudheidkamer Hoolt’n in de expositieruimte van het Kulturhus de foto-expositie “Oude beroepen en verdwenen winkels in Holten”.

In de loop der jaren zijn er in Holten heel wat winkels verdwenen. Een aantal daarvan is te zien in deze expositie. Zo zien we bijvoorbeeld beelden van slagerij Kalfsterman, toen gevestigd aan de Dorpsstraat bij het spoorviaduct, van Sparwinkels, bakkerij Slotman, ’t Slaatje, van de gebroeders Zoetbrood aan de Stationsstraat en nog een aantal meer.

Ook zijn op deze expositie oude ambachten in Holten te zien. Foto’s van bijvoorbeeld Kolbets of stratenmakers aan het werk. En wie herinnert zich niet oude schoenmakers of kappers in Holten? Allemaal herinneringen uit vroegere jaren. Voor velen een feest der herkenning, voor anderen een blik in een voorbije tijd.

De expositie in het Kulturhus van Holten aan de Smidsbelt loopt tot en met 26 februari en is gratis toegankelijk. De openingstijden zijn maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 15.00 uur.
Terug naar overzicht

Misschien ook interessant?