Kunst & Cultuur Holten

Tarief voor donateurs van K&C: € 10,00

René Cornelisse
Handtassen en Tassenbeurs

De handtas: een alledaags gebruiksvoorwerp met een rijke geschiedenis. René Cornelisse werkte 15 jaar voor het Tassenmuseum aan de Herengracht in Amsterdam en neemt je vanavond mee op een boeiende reis langs de ontwikkeling van de tas. Aan bod komen niet alleen het ontstaan en de functie van de tas van de late middeleeuwen tot vandaag, maar ook de sociaal-maatschappelijk ontwikkelingen en alle modegrillen die van invloed zijn geweest. René laat tijdens zijn presentatie veel voorbeelden zien uit de 4000 tassen tellende collectie van het museum.

Aansluitend vindt de Eerste Holtense Handtassenbeurs plaats in de hal van het Kulturhus. Zin in een andere tas? Wees er dan bij, voor een prikje pak je een gaaf exemplaar mee. Bijzondere tassen worden bij opbod verkocht tij¬dens de veiling. De opbrengst komt ten goede aan de Kunstenmakertrofee, het kunstproject dat de Stichting Kunst & Cultuur organiseert in samenwerking met de vier Holtense basisscholen en waarvan de winnende kunstwerken te zien zijn tijdens de EtalageKunstRoute van de Vereniging Holtense Beeldende Kunstenaars.

Vanaf 19.30 uur kun je het complete aanbod tasjes bekijken in de hal van het Kulturhus. De lezing begint om 20.00 uur en vervolgens vinden om 21.00 uur de beurs en veiling plaats onder het genot van een heerlijk hapje en een sprankelend drankje.

Wil je tassen inbrengen voor de beurs of veiling? Graag! Je kunt ze inleveren bij ‘Annemarie Wonen’ of ‘Gewoon Leuk’ in Holten en in Rijssen bij ‘She’s Different’ vanaf 31 januari.