Theater

Georganiseerd door:

Kulturhus Holten

date vrijdag 2 februari 2024
date 20:00 uur
date Kulturhus Holten - Reggeborgh Theater
coin Normaal tarief inclusief koffie/thee voor aanvang: € 17,50
Bestel tickets
Tickets via deze site of bij het Infopunt in het Kulturhus tijdens openingstijden (9.00 tot 17.00 uur).

Valentina Tóth
Wildbloei - Try out

Valentina Tóth stond eerder in het Holtense theater als finalist van het Amsterdams Kleinkunst Festival. Ze won in 2022 de jury- en de publieksprijs. Kort daarna werd zij door de Volkskrant uitgeroepen tot hét Comedy Talent van 2023.

Nu is dan daar haar eerste avondvullende voorstelling Wildbloei. Een ode aan de hysterische vrouw. In deze tragikomische, muzikale en over-the-top-one- woman-show verkent ze de grenzen en clichés van het vrouwbeeld in onze maatschappij.

Met een mix van opera, theater, musical, kleinkunst, klassieke muziek en comedy voert Valentina verschillende hysterische vrouwen ten tonele. Onder andere een moordlustig geworden slachtoffer van de toeslagenaffaire, een bodypositive K3-sterretje en de Koningin van de Nacht. Uiteindelijk komen ze allemaal bij Valentina zelf uit.

Gewapend met een flinke dosis muzikaliteit, humor, snelle schakels en grote personages, houdt dit grote talent met Wildbloei haar publiek in Holten onder schot en brengt ze hopelijk een beetje sympathie teweeg. Of bevreemding. Ook goed.

Parool - ‘Een betoverende, ronduit sensationele performer.’

Theaterkrant - ‘Wat een muzikaliteit, wat een podiumkracht, wat een lef!’.
Terug naar overzicht

Misschien ook interessant?

5 april 2024
Lees meer

Alwie Kroeze en Esther Hindriksen

Theater
24 april 2024
Lees meer

Professor Andy van den Dobbelsteen

Lezing