Accordeon

Het accordeon is een heel veelzijdig instrument. Je kunt er melodieën en akkoorden op spelen en qua muziekstijlen kom je overal mee weg. Met een accordeon kun je in allerlei orkesten en bands spelen, van een Tiroler orkest tot een rockband. Wil je graag accordeon leren spelen? Je docent zal je stapsgewijs helpen om het accordeon nog beter te leren beheersen. Ook als je geen noten kunt lezen, is het geen probleem om accordeon te leren. Voor jong en oud, beginners of gevorderden, de cursus is helemaal af te stemmen en in te vullen naar jouw wensen.

Over het accordeon
De klank van een accordeon schept meteen een sfeer van vrolijkheid of melancholie, van feest of ingetogenheid. Accordeons kunnen over verschillende hoeveelheden tonen beschikken en hebben verschillende knoppen. Hoe minder knoppen, hoe simpeler het accordeon te bespelen is. Normaal gesproken wordt er onderscheid gemaakt tussen twee typen, het klavieraccordeon en het knopaccordeon. Het grootste verschil tussen beide is de manier waarop er gespeeld wordt. Ben je beginner, dan kun je het beste starten met een klavieraccordeon.

Het verschilt weer per persoon hoe snel het spelen van accordeon wordt opgepakt. Wanneer je vanaf het begin begint, kan het één tot twee maanden duren om de eerste simpele liedjes te spelen. Vanaf dat moment kun je het niveau van de liedjes steeds met stapjes verder omhoog schroeven.

De docent leert je stap voor stap hoe je het accordeon moet bespelen wil je er een mooi geluid uit krijgen. Thuis is het goed om iedere dag even te oefenen. Het beste is om één ding net zolang te oefenen tot het goed is. Dat is beter dan dat je van alles een beetje doet.

Deze cursus wordt aangeboden door: