Bariton

De bariton, ook wel saxhoorn genoemd, is een koperen blaasinstrument en is familie van de tuba. Je hoort het veel in het harmonie- of fanfareorkest en ook in de brassbands. Daar heeft het een belangrijke functie. De bariton geeft namelijk een mooie, warme klank met veel diepte aan de klankkleur van elk orkest. Het is een erg leuk instrument en goed te combineren met trombone leren spelen, omdat het mondstuk nagenoeg hetzelfde is.

Over de bariton
De bariton is een mooi blaasinstrument om mee te beginnen. Het kan gebruikt worden voor als je later bijvoorbeeld tenor tuba of euphonium zou willen leren spelen. De bariton is kleiner en heeft een smallere buisdikte waardoor je minder lucht nodig hebt om hem te bespelen. Voor de beginnende muzikant is dit een voordeel. Wanneer je eenmaal een hoger niveau bereikt hebt kun je makkelijk de overstap naar de tenor tuba / euphonium maken.

Tijdens de cursus staan drie dingen centraal: plezier, beheersing van je instrument en het spelen van leuk repertoire. Het repertoire gaat altijd in overleg met je docent omdat het hier gaat om een persoonlijke smaak. De docent leert je stap voor stap hoe je de bariton moet bespelen wil je er een mooi geluid uit krijgen. Voor thuis krijg je oefeningen mee zodat je de techniek sneller onder de knie krijgt.

Deze cursus wordt aangeboden door: