Basgitaar

Heb je gevoel voor ritme en hou je van stoere lage tonen? Dan is basgitaar het instrument voor jou! De basgitaar herken je aan het karakteristieke lage geluid. Dat is het fundament van iedere band. Leuk aan de basgitaar is dat je er allerlei muziekstijlen mee kunt spelen: jazz-, pop-, rock-, reggae-, Latin-, funk- en soulmuziek. Zie jij jezelf wel in een band spelen met de basgitaar? Meld je dan snel aan voor onze cursus basgitaar!

Over de basgitaar

Wist je dat de basgitaar in de vijftiger jaren van de vorige eeuw is ontwikkeld om de contrabas te vervangen in de steeds luider wordende popmuziek? Met de basgitaar kun je alle kanten op, stevig, ritmisch swingend, melodisch en soms solistisch. Uiterlijk lijkt hij veel op een elektrische gitaar maar dan met minder dikke snaren. Vandaag de dag is de basgitaar het standaard instrument in iedere popband.

Tijdens de lessen basgitaar leer je niet alleen meer over de achtergrond van deze gitaar maar ook over de verschillende technieken en hoe je deze inzet. Denk aan fingerstyle, slapping, tapping, muting, plectrumaanslag, flageolettechniek en het spelen van akkoorden.

Het maakt niet uit of je beginner bent of dat je je wilt voorbereiden op een vakopleiding of het conservatorium. Onze docenten hebben zelf ook goede opleidingen als achtergrond en weten precies hoe jij je het beste voorbereid om een kans van slagen te hebben. Ben je zo enthousiast en wil je oefenen om in een band te spelen? Ook hierbij helpen onze docenten je verder op weg.

Deze cursus wordt aangeboden door: