Blokfluit

De blokfluit is een heel mooi instrument om muziek te leren spelen. Je leert op eenvoudige manier de noten, maten en klanken. Je kunt natuurlijk in je eentje spelen, maar met de blokfluit kun je ook in een ensemble spelen.

Over de blokfluit
De blokfluit is een heel veelzijdig instrument. Jong en oud hebben plezier in het bespelen ervan. Veel muzikanten zijn begonnen met het spelen op de blokfluit. Je kunt er met een beetje oefening al snel een mooie klank uit halen in vergelijking met andere blaasinstrumenten. De blokfluit is betaalbaar, makkelijk mee te nemen en geeft het nauwelijks geluidsoverlast. En ondanks dat de blokfluit zo'n eenvoudig instrument is, ontwikkel je toch goede basiskennis over ritme, melodie, theorie en samenspel.

Maar vergis je niet, de blokfluit heeft heel veel mogelijkheden. Het is geschikt voor allerlei soorten muziek. Het klinkt niet alleen heel mooi bij oude muziek, maar je kunt er ook jazz- en popmuziek mee spelen.

Wist je trouwens dat de blokfluit een van de oudste blaasinstrumenten is? Er zijn diverse blokfluiten in omloop: van 10 centimeter lang tot aan een contrabasblokfluit van bijna 3 meter lang! Ze hebben ook verschillende namen, van kleine sopranino tot de contrabasblokfluit. Veel oude én moderne muziek is voor blokfluit geschreven. Het instrument klinkt bijvoorbeeld prachtig in een ensemble of een blokfluitgroep, maar het kan ook heel goed solo of in samenspel met gitaar, piano of harp.

Deze cursus wordt aangeboden door: