Drums en slagwerk

Houd je wel van een beetje actie? Dan is drumles wel iets voor jou! Samen met een ervaren drumdocent ga je aan de slag. Je bent lekker actief bezig, want je gebruikt je handen en voeten en natuurlijk je hersenen. Zodra je ritmisch aan het tikken bent met je handen of voeten, ben je in feite aan het drummen. Een mooie leeftijd voor kinderen om te beginnen is vanaf 8 jaar. Ook als volwassene kun je nog prima leren drummen.

Over drummen en slagwerk
Samen met de gitaar en de bas vormt drum de ritmische basis in elke band of groep. Eigenlijk onmisbaar dus! Het drumstel heeft veel mogelijkheden voor verschillende klanken en diverse ritmes. Je kunt er al je energie en kwijt en helemaal los gaan op de drums. Met wervelende solo’s of als ritmische begeleiding van een rockband is drumles zo gek nog niet.

Je hebt niet perse een drumstel nodig om te drummen. Koop een setje drumstokken en trommel er lekker op los op bijvoorbeeld een oefenpad. Door mee te tellen met de muziek krijg je al snel gevoel voor ritme en tempo. Wil je echt verder, dan is een elektronisch drumstel voor in huis een goede oplossing. Hierbij sla je niet op trommels, maar op zogenaamde ‘pads’. Deze bestaan veelal uit rubber en om deze reden maakt het vrijwel geen geluid. Door zelf een koptelefoon aan te sluiten hoor jij perfect de verschillende drumgeluiden, maar je huisgenoten en buren niet!