Dwarsfluit

De dwarsfluit is een geweldig instrument met veel mogelijkheden, zoals het spelen in diverse ensembles, symfonie en harmonie orkesten. Je kunt er dus alle kanten mee op! Vanaf 6 jaar kun je al op dwarsfluitles. Dan begin je meestal op de minidwarsfluit, dat is een dwarsfluit met een kromme kop. Deze fluit is korter zodat de kinderen met hun vingers de kleppen kunnen sluiten.

Over de dwarsfluit
De naam zegt het al, de dwarsfluit is een fluit die je dwars op de mond plaatst tijdens het spelen. De lucht die je uit de mond blaast staat haaks op de gaatjes van het instrument. Zo blaas je over de fluit heen en speel je verschillende tonen. Vroeger was de dwarsfluit van hout. Tegenwoordig zijn dwarsfluiten meestal van verzilverd metaal gemaakt, soms ook helemaal van zilver, goud of zelfs platina.

De dwarsfluit heeft een bekend en bijzonder geluid. Vaak hoor je het in combinatie met andere instrumenten, maar ook alleen kun je er veel plezier aan beleven. De dwarsfluit past bij vele soorten muziek: van volksmuziek tot jazz en van klassiek tot populair.

Tijdens de dwarsfluitles leer je alle technieken om je de dwarsfluit eigen te maken. Dat is in het begin even goed oefenen, maar na een paar lessen voel je dat het je opeens lukt om de juiste toon te fluiten. Hartstikke leuk! Samen met je docent kijk je wat je wilt leren en hoe jij het beste leert.

Deze cursus wordt aangeboden door: