Gitaar elektrisch

Gitaar spelen is leuk. Bij het Muziekhus kun je kiezen tussen les op een akoestische gitaar en een elektrische gitaar. De verschillen? Vooral de klank en mogelijkheden. Een akoestische gitaar geeft een vol en natuurlijk geluid door zijn holle klankkast. Ideaal als je klassieke en popnummers wilt spelen. Ga je voor rock? Dan is de elektrische gitaar geschikter. Deze geeft een compleet ander geluid. Of geluiden, want je kunt met allerlei instellingen diverse sounds kiezen. Van een wilde rock sound tot een hele cleane sound.

Over de gitaarlessen
Het eerste wat je moet doen om te kunnen leren spelen is je gitaar leren kennen. Weet waar alles staat en waarvoor het dient. Je moet gevoel krijgen met de snaren, wat voor geluid geven ze, hoe plaats je je duim en je vingers? Daarna leer je een paar basisakkoorden spelen. En heb je dat eenmaal onder de knie, dan kun je leren hoe je ritme kunt houden.

Wat helpt om gitaar te leren spelen, is luisteren naar muziek. Als je begrijpt hoe muziek in elkaar zit, leer je ook makkelijker gitaar spelen. Neem nou popmuziek, dat bestaat bijna altijd uit een intro, een aantal coupletten en refreinen. Zodra je die herkent en weet waar ze in een liedje zitten, kun je ook veel makkelijker de tekst en de akkoorden onthouden.

Onze docenten kijken eerst naar wat je al kunt, wat je wilt leren en welke lesmethode het beste bij je past. Buiten de lessen om, is het belangrijk dat je oefent. Want oefening baart kunst. En hoe meer je oefent, hoe sneller je een liedje kunt spelen. Hoe leuk is dat!

Deze cursus wordt aangeboden door: