Hoorn

Wil jij graag met anderen muziek spelen? Dan is de hoorn echt iets voor jou. Het is namelijk een uitstekend instrument voor samenspel met andere instrumenten, denk aan orkest of blaaskwintet. Een prima leeftijd om hoorn te spelen is vanaf 10 jaar. Het is de kunst om een mooie toon uit de hoorn te krijgen. Dat is vooral een kwestie van een goede ademtechniek. Hoorn spelen is een prima workout voor je longen. Ook mooi meegenomen!

Over de hoorn
De hoorn is één van de oudste blaasinstrumenten ter wereld. Heel vroeger blies men er al op om bijvoorbeeld verderop wonende bevolkingsgroepen van informatie te voorzien. Ook van de jacht is de hoorn bekend. Tegenwoordig is de hoorn niet meer weg te denken uit het orkest. Je hoort het vooral in een harmonie-of symfonieorkest of bijvoorbeeld in een blaaskwintet.

Je kunt er heel mild en zacht op spelen, maar ook scherp en hard. Melodieus maar ook agressief, hoog en ook laag. De manier van toon maken komt door middel van een mondstuk dat je tegen de lippen zet en waarbij je lucht tussen gespannen lippen doorblaast.

Deze cursus wordt aangeboden door: