Keyboard

Luister je graag naar populaire muziek? Dan is keyboard jouw instrument! Je kunt er zoveel melodieën en akkoorden op spelen, dan het al snel klinkt alsof je in een gave band speelt. Je kunt zelfs leren spelen en zingen! Ook leuk aan een keyboard is dat je er alleen op kunt spelen maar ook in een bandje.

Over keyboard
Op een keyboard kun je oneindig veel verschillende geluiden spelen. Wist je dat je zelfs geluiden van andere instrumenten kunt maken zoals orgel, drum of trompet? Op een keyboard kun je meestal je eigen geluiden opnemen en daarmee zelfs liedjes componeren.

Het verschil tussen een keyboard en een piano? Ten eerste klinkt een keyboard heel anders dan een piano. Een piano bespeel je op je gevoel waardoor je er diverse klanken uit kan halen, maar het blijft een pianoklank. Bij een piano zorg je voor je eigen begeleiding met je linkerhand, terwijl je met je rechterhand een melodie speelt. Bij een keyboard kun je een automatische begeleiding af te laten spelen, die wordt ingeschakeld wanneer je met je linkerhand een akkoord speelt en met je rechterhand een melodie. Hierdoor het lijkt net alsof je in een complete band, of orkest aan het spelen bent.

Deze cursus wordt aangeboden door: