Orgel

Iedereen kan plezier beleven aan orgels. Ben je jong of oud, je leeftijd is niet belangrijk. Ook als je (nog) niet kunt spelen is het orgel een uiterst boeiend instrument. Om naar te luisteren en om te bekijken. Wolfgang Amadeus Mozart noemde het orgel niet voor niets ‘de koningin onder de instrumenten’. Het is namelijk het grootste muziekinstrument dat er bestaat!
Onze docenten leren het je graag.

Over het orgel
Een orgel iets voor gelovige mensen? Nee, hoor. Bij een orgel denken de meesten van ons aan een kerkorgel. Maar orgels worden ook gebruikt bij concerten, in theaters en zelfs op de kermis. Het orgel is net als de piano een toetsinstrument alleen heeft het orgel een machtig en indrukwekkend geluid. Het is wellicht niet het eerste instrument waar je aan denkt om te leren spelen, des te leuker is het om te proberen.

Iedereen kan plezier beleven aan orgels. Ben je jong of oud, je leeftijd is niet belangrijk. Ook als je (nog) niet kunt spelen is het orgel een uiterst boeiend instrument. Om naar te luisteren, om te bekijken en… te bespelen.

Je zal eerst met je handen leren spelen. Wanneer je wat meer ervaring hebt kun je ook de pedalen erbij gebruiken. Er is veel mogelijk wat betreft geluid en muziekstijl in de orgelles. Je kunt met dit instrument meer kanten op dan je nu misschien denkt! Samen met je docent kies je een richting, ga je bijvoorbeeld voor klassiek of wil je liever de pop / rock kant op?

Deze cursus wordt aangeboden door: