Piano

Piano leren spelen kan iedereen. Jong en oud, of je nu wel noten kunt lezen of niet. Alles kun je leren. Het geheim van goed piano leren spelen? Dat is geduld en oefening. Het leren coördineren van je linker- en rechterhand met de juiste toetsen en dan ook nog eens tegelijk, kost tijd. Maar daar kunnen onze pianodocenten je heel goed bij helpen!

Over de piano
De piano is een van de meest populaire instrumenten ter wereld. Pianomuziek is overal aanwezig en voor geen enkel ander instrument is zoveel (klassieke) muziek geschreven dan voor de piano.

Piano leer je het snelst en het beste spelen als je voor een methode kiest waarbij je stap voor stap leert spelen. Dat bepaal je samen met jouw docent. Moet je noten kunnen lezen? Nee, dat hoeft niet. Je kunt ook op gehoor leren spelen. Noten lezen kan je ook tijdens je pianolessen leren. Het notenschrift is wel een ontzettend handig hulpmiddel om snel nieuwe liedjes te kunnen spelen. Het lijkt misschien ingewikkeld, maar als je het principe eenmaal doorhebt, valt het hartstikke mee. En als je noten kunt lezen, kan je gebruik maken van een haast oneindig aanbod aan pianoboeken, in allerlei muziekstijlen.

Deze cursus wordt aangeboden door: