Saxofoon

De saxofoon is niet al te moeilijk om mee te beginnen als je het vergelijkt met bijvoorbeeld trombone of met viool. Je kunt al snel een liedje spelen. In de eerste maanden zal dit nog wel wat lastig zijn, maar in de loop van de tijd gaat dat steeds beter.  Maar met een beetje oefening en goede professionele begeleiding van je docent gaat dat helemaal goed komen!

Over de saxofoon
Stijlen als pop, jazz, blues, funk of latin maar ook vele soorten klassieke muziek zijn met de saxofoon te spelen. Het heeft een prominente rol in bijvoorbeeld de big band, fanfare, harmonie, de popband en het jazzcombo. Ook is het ontzettend leuk om in een saxofoonkwartet of saxofoonorkest te spelen of in duovorm samen met piano.

Je moet op veel verschillende dingen tegelijk letten bij het bespelen van de saxofoon dus het vergt wat tijd om je het een en ander eigen te maken. De noten, het ritme, je klank, houding, je ademhaling en motoriek zijn allemaal dingen waar je tegelijk op moet letten.

Leuk om te weten
Wist je dat de saxofoon het enige instrument is dat is uitgevonden? En wel door Adolphe Sax. Hij werd geboren in 1814 in Dinant. Nog altijd staat deze kleine stad in de Ardennen in het teken van de saxofoon. Na de saxofoon is er nooit meer een akoestisch instrument uitgevonden dat meer impact zou hebben op de muziek.

Deze cursus wordt aangeboden door: