Trompet

Wil jij een instrument dat gehoord wordt, kies dan voor de trompet. Het kan in bijna alle soorten orkesten en bands, en in elke stijl die je maar kunt bedenken: klassiek, pop, jazz en alles wat daar tussen zit. Trompet spelen lijkt, net als zoveel muziek instrumenten, op het oog niet zo moeilijk. Je blaast wat in het mondstuk en hebt maar drie vingers nodig voor de ventielen. Maar er komt natuurlijk wel wat meer bij kijken. Wil je goed op de trompet kunnen spelen, dan hoort elke dag even spelen er wel bij en natuurlijk les van onze enthousiaste docent!

Over de trompet
De trompet wordt in verschillende muziekgenres gebruikt en is dus heel veelzijdig. In de klassieke muziek komt hij bijvoorbeeld in symfonie- en kamerorkesten voor, maar ook in kleinere ensembles zoals het koperkwintet, en als solo-instrument. Daarnaast wordt de trompet ook in de lichte muziek gebruikt, in de jazz, zowel in bigbands als in kleinere formaties, en in de popmuziek. Bekende voorbeelden van jazztrompettisten zijn Miles Davis, Chet Baker en Louis Armstrong.

In het begin is het best lastig om geluid uit de trompet te krijgen, laat staan een mooi gelui. De een lukt dat meteen, een ander krijgt het zelf maar niet voor elkaar. Het is belangrijk om je lippen in de juiste stand te zetten, zodat er een trilling ontstaat. Deze trilling wordt door het instrument versterkt tot een toon. Niet de trompet maar jij maakt het geluid!

Deze cursus wordt aangeboden door:

Contactformulier H.M.V.