Vika Afanasieva

Piano is veel meer dan een instrument. Het is een levensstijl.

Vika Afanasieva studeerde in 1993 af aan het Conservatorium van Samara, Rusland, in de richting muziekpedagogie. Haar opleiding en ervaring zorgen voor een grondige kennis van de klassieke en hedendaagse muziek. Bovendien beheerst Vika alle kneepjes van het muziekonderwijs. “Jongeren en volwassenen leren op zeer verschillende manieren. Voor het behalen van snel en goed resultaat is het van belang dat de muziekdocent deze verschillen weet te benutten. Dat is een vak apart.” Het begint allemaal met de gedachte, dat muziek veel meer is dan een piano of een gitaar: het is een manier van doen, een kijk op de wereld en een mogelijkheid om je gevoelens tot uiting te brengen.

“Ik kan me mijn eerste muziekles nog herinneren als de dag van gisteren”

Muziek spelen is heel iets anders dan muziek onderwijzen. Ik vind het fantastisch om leerlingen te begeleiden vanaf hun eerste stapjes in de muziek tot het beheersen van een instrument. Er komt veel bij kijken: noten leren, gevoel krijgen voor maat en toon, akkoorden proberen en je eigen vingers onder controle krijgen. Maar wat een feest is het, wanneer dat allemaal lukt! Vaak zijn die eerste stappen spannend, maar daarna gaat er een hele nieuwe wereld voor je open. Wil je alleen wat deuntjes kunnen spelen of ben je Nederland’s volgende beroemde concertpianist? Wie zal het zeggen…

Leuk om te weten: klassiek of modern - met Vika kun je alle kanten op. De basistechnieken zijn natuurlijk hetzelfde, of je nou liever een klassieke sonate wilt leren spelen of meer de kant op wil van de popmuziek. Vika overlegt graag met haar leerlingen over het repertoire dat ze willen spelen en verzorgt dan een “reis” door de muziek die ze uitstippelt, in overeenkomst met het kennisniveau en de vaardigheid van de leerling. “Oh ja, en veel lol hebben samen, da’s ook belangrijk!”

Vika Afanasieva biedt de volgende cursussen aan:

Contactformulier MOC

Werkt voor:

Vika geeft les in Holten op

...

 

Lesgeld

  • t/m 12 jaar: € 15,- per les
  • 13 t/m 17 jaar + studenten*: € 17,- per les 
  • vanaf 18 jaar: €21,- per les 
  • proefles: gratis
  • maatwerk is mogelijk!
  • een les duurt 25 minuten

Contactgegevens

Vika is te bereiken via:
E: moc@mocholten.nl
T: (06) ....

Je kunt ook het contactformulier op deze pagina invullen.