Viool

De viool is een instrument om verliefd op te zijn. Je kunt er een prachtige klank uit halen, of je nu alleen speelt, of in een ensemble of in een orkest. Wist je dat violen ook vaak worden gebruikt in pop- of rockmuziek? Viool spelen kun je al vanaf jonge leeftijd. Een mooie leeftijd om te starten is vanaf 7 jaar. Door het luisteren naar klanken en het naspelen daarvan leer je al snel omgaan met de viool. En met iedere dag even oefenen wordt het alleen maar beter.

Over de viool
Op een viool kun je alle stijlen muziek spelen. Het heeft een warm en helder geluid zodat romantische liedjes heel mooi kunnen klinken, maar je kan ook heel pittig en kort strijken zodat je popliedjes van je favorieten ook kunt laten swingen op je viool.

Hoe een viool werkt? Op een viool strijk je over de snaren met een strijkstok. Deze stok heeft haren van de paardenstaart die de snaar in trilling brengt zodat je het mooie zangerige geluid van de viool kunt horen.

Met de vingers van je linkerhand kun je de snaar korter en langer maken, waardoor de toon hoger of lager wordt. Zo kun je de mooiste melodieën spelen die maar wilt.

Deze cursus wordt aangeboden door: