Zang voor mensen met een zorgvraag

Zingen is goed voor je. Muziek is een beleving voor iedereen. Elke beleving is weer anders, maar ze zijn allemaal goed. De ene houdt van klassieke muziek en de ander kan zich meer vinden in metal.

Zingen roept emoties op, niet alleen bij het publiek maar ook bij jezelf. Daarom helpt zingen heel goed voor mensen met een speciale zorgvraag. Denk aan autisme en hoogbegaafdheid maar ook aan angsten, stress, hyperventilatie en onzekerheid.

Bij de cursus zingen speciale zorgvraag leer je hoe je zingen kunt inzetten in je dagelijkse leven. Ook leer je hoe je je ademhaling beter kunt controleren. Deze cursus gaat dan ook verder dan alleen maar zingen. Wat je leert in de lessen leer je terug te koppelen naar je dagelijkse leven. Je krijgt hiervoor fijne oefeningen voor thuis. Dit geeft je handvatten om bijvoorbeeld beter om te gaan met stressmomenten, je emoties te uiten en spanningen te controleren.

Ook als je stem- of spraakproblemen heb, is deze cursus heel geschikt. Hiervoor wordt nauw samengewerkt met een logopedist.

Deze cursus wordt aangeboden door: