Organisaties in het Kulturhus

Evenmens, informele zorg voor elkaar

Evenmens is een professionele organisatie voor mantelzorgers en mensen met een beperking, chronische of levensbedreigende ziekte, GGZ-problematiek, dementie of mensen in de palliatief terminale fase, die ondersteuning kunnen gebruiken. Dit kunnen mensen van alle leeftijden zijn; van jong tot oud.

Zorgt u ook voor iemand?

Mantelzorg is geen bewuste keuze. U vindt het vanzelfsprekend en u verleent zorg omdat u een band met hem of haar heeft. U bent nodig en daarom is het van belang dat u de zorg zo goed en zo lang mogelijk vol kunt houden, zonder overbelast te raken.

Voor mantelzorgers is er bij Evenmens een mantelzorgconsulent. Een mantelzorgconsulent luistert naar uw verhaal, uw vragen, uw wensen en uw behoeften. Dit aanbod is er ook voor kinderen en jongeren die opgroeien met een ziek familielid.

Heeft u een zorgvraag?

Heeft u vanuit uw eigen zorgsituatie behoefte aan ondersteuning van een zorgvrijwilliger? Laat het ons weten; Evenmens gaat met u in gesprek om te kijken op welke manier er ondersteuning aan u geboden kan worden.

Wilt u zorgvrijwilliger worden?

Evenmens is op zoek naar zorgvrijwilligers die mensen willen ondersteunen. Door de inzet van zorgvrijwilligers kunnen de mensen langer thuis blijven wonen en kunnen de mantelzorgers hun taken langer volhouden.

Enkele voorbeelden van situaties zijn:

• Een dame met een lichamelijke beperking zoekt hulp en begeleiding in het zwembad.
  • Aandacht voor kinderen met autisme zodat de ouders op dat moment ontlast worden.
  • Een wandeling maken met iemand die in een rolstoel zit.
  • Een vriendenkring begeleiden.
  • Voor meer informatie over de ondersteuning van Evenmens, of als u zelf een zorgvraag hebt, of hoe u zorgvrijwilliger kunt worden, kunt u contact met ons opnemen op nummer 0548-638830.

Spreekuur in Rijssen-Holten

Evenmens houdt wekelijks een spreekuur voor alle inwoners van gemeente Rijssen-Holten:
Voor Rijssen:iedere donderdag van 10.30 – 12.00 uur in het gemeentehuis Rijssen, Schild 1
Voor Holten: iedere donderdag van 10.30 – 12.00 uur in het Kulturhus, gebouw de Boschkamp, Tuinstraat 2.
U kunt zonder afspraak binnenlopen.

Bezoek ook onze website: www.evenmens.nl

Maandag 8.30 – 17.00 uur
Dinsdag 8.30 – 17.00 uur