Theater

Georganiseerd door:

Kulturhus Holten

date vrijdag 29 oktober 2021
date 20:00 uur
date Kulturhus Holten - Reggeborgh Theater
coin Toegangsbewijs: € 14,50
Bestel tickets
Tickets via deze site of bij het Infopunt in het Kulturhus tijdens openingstijden.

Rosa da Silva
Daar moet je heen

In ‘Daar moet je heen’ neemt Rosa je mee naar 1995. Het jaar dat ze als klein meisje mee deed aan de Mini Playbackshow van Henny Huisman. Ze blikt terug. Door het gelach uit de studio om haar geboortedorp Klazienaveen zat er niets anders op. Er moest afgerekend worden met haar Drentse en Portugese roots. Want, dacht ze, om een ster te kunnen worden moet je je anders voordoen dan je bent.

Rosa zingt, speelt en ergert zich mateloos. En dan nog het meeste aan zichzelf. In een hoog tempo wisselen het Portugese temperament en de Drentse nuchterheid elkaar af. Haar schurende personages zorgen voor plaatsvervangende schaamte en de eeuwige clichématige strijd tussen stad en provincie wordt akelig herkenbaar.

Rosa da Silva won op het Amsterdams Kleinkunst Festival de jury- en de publieksprijs. In 2021 ontving Rosa een nominatie voor de Annie M.G. Schmidtprijs voor het lied ‘Als het zo ver is’.

Een nieuwkomer is Rosa niet in het Nederlandse theater. Met hoofdrollen in het toneelstuk ANNE en de musical De Tweeling bewees ze al op het podium thuis te horen.

Terug naar overzicht

Misschien ook interessant?

15 februari 2022
Lees meer

Prof. dr. Jan Hoeijmakers

Lezing