Kunst & Cultuur Holten

Toegangsbewijs Donateurs: € 10,00

Katja Staartjes
Het hoogst haalbare

Katja Staartjes beklom de hoogste toppen van de wereld, waaronder - als eerste Nederlandse vrouw - de 8848 meter hoge Mount Everest. Bovendien voltooide ze de 1600 kilometer lange Upper Great Himalaya Trail.

In haar lezing neemt Katja je met adembenemende beelden mee op expeditie naar de hoogste bergen ter wereld. Een verhaal over liefde voor de bergen, over de lokale bevolking en wat de ijle lucht met je doet. Maar ook over hoe je omgaat met je eigen grenzen. Hoe moeilijk is het om 30 meter onder de top om te keren? De manier waarop je anticipeert op onvoorziene omstandigheden bepaalt of je wel of niet succesvol bent, of - extremer – wel of niet overleeft.

Na de lezing signeert Katja haar boeken, waaronder het laatste boek ‘Topteams, samen bergen verzetten’.