Overig

date dinsdag 18 juni 2024
date 20:00 uur
date Kulturhus Holten - Reggeborgh Theater
coin Normaal tarief (incl. pauzedrankje): € 0,00
Bestel tickets
Tickets via deze site of bij het Infopunt in het Kulturhus tijdens openingstijden (9.00 tot 17.00 uur).

Informatieve bijeenkomst over windmolens in Holten

Naar het idee van inwoners en met medewerking van de gemeente Rijssen-Holten organiseren we op dinsdagavond 18 juni 2024 van 20.00 tot ongeveer 22.00 uur een informatieve bijeenkomst over windmolens in het Kulturhus in Holten. De avond bestaat uit 2 delen: voor de pauze worden feitelijke informatie en ervaringen gedeeld en na de pauze kunt u uw vragen stellen tijdens een paneldiscussie. De avond staat onder leiding van Laurens-Jan Stam.


Onderwerpen van de bijeenkomst

  • Feiten rondom het geluid van windmolens.
  • Ervaringen vanuit de energiecoöperatie LochemEnergie.


Sprekers

Erik Roelofsen, directeur en geluidsexpert bij n4o BV en de Nederlandse Stichting Geluidhinder (https://nsg.nl). Hij is gespecialiseerd in de effecten van geluid van diverse bronnen (onder andere windmolens) op overlast en gezondheid. Voor verschillende organisaties in de regio Twente, waaronder stichting tegenwind Haaksbergen, heeft hij rapporten geschreven over dit onderwerp. Hij gaat ook in op de effecten van windmolens op het gebied van geluid en trillingen.

Hans Geerlink, voorzitter van LochemEnergie. Als voorzitter van de energiecoöperatie LochemEnergie gaat hij spreken over de rol die een energiecoöperatie, bestaande uit inwoners van de gemeente, kan spelen bij windmolentrajecten. Hij deelt ervaringen van wat inwoners, bedrijven en gemeente vanaf het begin meemaakten tot tips over hoe een dergelijke coöperatie in onze gemeente kan worden georganiseerd.


Voor wie is de informatieve bijeenkomst?

De bijeenkomst is voor iedereen uit Rijssen-Holten die meer informatie wil over wat geluid en trillingen van windmolens met je doen. Daarnaast is ook iedereen uit Rijssen-Holten welkom die meer informatie wil over het proces en welke rol je als inwoners kan spelen bij windmolentrajecten. De bijeenkomst is gratis.


Aanmelden

U kunt zich aanmelden via deze website van Kulturhus Holten via de knop "Bestel tickets".
Er zijn 150 plekken beschikbaar. Wij zien u graag op dinsdagavond 18 juni 2024 20.00 tot ongeveer 22.00 uur in het Kulturhus in Holten.

 

Terug naar overzicht

Misschien ook interessant?