Bibliotheek, Stichting Kunst & Cultuur Holten, ,

date maandag 26 september 2022
coin Normaal tarief inclusief pauzedrankje: € 12,50

Tarief voor Donateurs van Stichting K&C of leden van de Bibliotheek Rijssen- Holten inclusief pauzedrankje: € 10,00

Ilja Leonard Pfeijffer
In gesprek met..

‘Europa heeft zoveel verleden, dat er geen plek meer is voor de toekomst’: een citaat uit de roman ‘Grand Hotel Europa’ van Ilja Leonard Pfeijffer (geb.1968), classicus, dichter en schrijver. In 2014 won hij de Libris Literatuurprijs voor zijn roman La Superba en in 2019 werd hij genomineerd voor de Libris Literatuurprijs met zijn roman Grand Hotel Europa. Pfeijffer woont en werkt in Genua en schreef voor NRC columns over de coronacrisis in zijn eigen omgeving. Deze zijn samengebracht in ‘Quarantaine Dagboek in tijden van besmetting’. Voor de Boekenweek van 2022 schreef Ilja ‘Monterosso mon amour’. Journalist Regien Klein Hegeman interviewt Ilja over zijn leven en zijn werk. Tijdens het interview, georganiseerd i.s.m. de bibliotheek, kunt u ook zelf vragen stellen, waarop Pfeijffer uitgebreid antwoord zal geven.

6 april 2023

Karin Bloemen en Cor Bakker